Resurs 6EST_MGMT_

Estetisk tandvård

Porslinskrona

Ditt leende är en av dina mest framträdande och betydelsefulla drag. Det är inte bara en faktor som påverkar ditt självförtroende, utan det kan också påverka hur du uppfattas av andra och hur du känner dig själv. Om du upplever problem med tänder som är spruckna, missfärgade eller på annat sätt skadade kan porslinskronor eller porslinsfasader vara lösningen för att återställa ditt leende till sin tidigare glans. 
En porslinskrona fästes på utsidan av din egen tand. Denna behandling är aktuell när en tand är så pass skadad att behandling med lagning inte ger ett bra och bestående resultat.

 

 

Porslinskronor är skräddarsydda tandreparationer som används för att täcka och förstärka skadade eller missfärgade tänder. Tillverkade av högkvalitativt porslinsmaterial, är dessa kronor designade för att efterlikna utseendet och känslan av naturliga tänder, vilket ger ett resultat som är både hållbart och estetiskt tilltalande.
Vid första besöket putsar tandläkaren först till den skadade tanden. Sedan skannar vi av tanden digitalt med en intraoral scanner och slipper på så sätt traditionella avtryck som ofta orsakar kväljningar. 

 

Med hjälp av modern 3D teknik kan våra tandtekniker framställa en ny tand inom samma vecka, och vi andra besöket sätta porslinskronan på plats. Självklart får du en tillfällig tand mellan besöken och fungerar därför normalt i tuggning och utseende.

 

Porslinskronor som du får på Koningsbacke Tandvårdcenter är alltid vita hela vägen igenom. De ser väldigt naturliga ut och under de senaste åren har det ständigt kommit nya och förbättrade keramiska material, med ökad styrka och estetiska egenskaper. Vi använder inga typer av metaller och på så sätt accepteras de bättre av kroppen utan allergi. Likaså behåller vi mer av den egna tanden och förbättrar prognosen på lång sikt.

 

En av de främsta fördelarna med porslinskronor är just deras estetiska kvaliteter. Till skillnad från andra typer av tandreparationer, såsom metallkronor eller amalgamfyllningar, ger porslinskronor ett naturligt och harmoniskt utseende som smälter sömlöst in med dina övriga tänder. Detta gör dem till ett populärt val för dem som söker en diskret och naturlig lösning för att återställa sitt leende.

 

Utöver deras estetiska fördelar är porslinskronor också mycket hållbara och långvariga. Tack vare det högkvalitativa porslinsmaterialet är dessa kronor motståndskraftiga mot fläckar, missfärgningar och andra skador, vilket gör dem till en långsiktig investering i ditt leendes hälsa och skönhet.

 

Porslinskronor kan vara lämpliga för en rad olika tandproblem, inklusive spruckna eller trasiga tänder, missfärgningar, ojämnheter och avstånd mellan tänderna. Om du lider av något av dessa problem kan porslinskronor vara ett effektivt sätt att återställa ditt leende och förbättra din självkänsla.
En porslinskrona håller normalt i många år, och den både ser och känns naturlig i munnen. Vi lämnar alltid minst 5 års garanti på alla våra porslinkronor, porslinsfasader och porslinsbryggor. 

 

Man måste alltid komma ihåg att tanden fortfarande kan få hål, speciellt i övergången mellan den konstgjorda kronan och din naturliga tand. Därför är en mycket god tandhygien och regelbundna kontroller hos tandläkare eller tandhygienist extra viktigt.

Lät det intressant? Boka då en tid redan nu.