Resurs 6EST_MGMT_

Estetisk tandvård

Porslins- och skalfasader

En skalfasad är en skonsam behandling jämfört med en porslinskrona, då mindre delar av tanden tas bort. En skalfasad täcker endast mindre delar av tanden, ofta utsidan och mellanrummen vid framtänder.

 

Porslinsfasader är tunna skal av porslin som placeras permanent över framsidan av dina tänder för att förbättra deras utseende och funktion. Dessa skräddarsydda tandreparationer är designade för att efterlikna utseendet och känslan av naturliga tänder, vilket ger ett resultat som är både naturligt och estetiskt tilltalande.

Vi utför alltid skalfasader i porslin då det ger ett bättre och mer långvarigt resultat jämfört med plast / composite. Vanliga tillfällen då porslinsfasader kan vara aktuellt är t.ex:

 

  • Kraftiga missfärgningar på tänder som inte går att åtgärda med rengöring eller plast
  • För att behandla tänder som slitits eller gått sönder
  • Ta bort mellanrum mellan tänder där tandställning inte är aktuellt

 

En av de främsta fördelarna med porslinsfasader är deras naturliga och estetiskt tilltalande utseende. Till skillnad från andra typer av tandreparationer, såsom metallkronor eller amalgamfyllningar, ger porslinsfasader ett naturligt och enhetligt utseende som smälter sömlöst in med dina övriga tänder. Detta gör dem till ett populärt val för dem som söker en diskret och naturlig lösning för att förbättra sitt leende.

Utöver deras estetiska fördelar är porslinsfasader också mycket hållbara och långvariga. Tack vare det högkvalitativa porslinsmaterialet är dessa fasader motståndskraftiga mot fläckar, missfärgningar och andra skador, vilket gör dem till en långsiktig investering i ditt leendes hälsa och skönhet.

Porslinsfasader kan vara lämpliga för en rad olika tandproblem, inklusive missfärgningar, ojämnheter, sprickor, och avstånd mellan tänderna. Om du lider av något av dessa problem kan porslinsfasader vara ett effektivt sätt att återställa och förbättra ditt leende.
Det är viktigt att notera att porslinsfasader kanske inte är lämpliga för alla, och att en noggrann bedömning av en tandläkare är nödvändig för att fastställa om denna behandling är rätt för dig. Din tandläkare kommer att kunna utvärdera dina tandhälsobehov och ge rekommendationer baserade på din individuella situation.

Precis som med porslinskronor är det av yttersta vikt med god munhygien och regelbundna kontroller hos tandläkare eller tandhygienist. Om tanden har mycket sprickor och gamla lagningar är ofta porslinskrona ett bättre alternativ. Därför gör vi alltid en individuell bedömning av alla patienter för att rekommendera den behandling som är bäst för just dig.

Lät det intressant? Boka då en tid redan nu.