Resurs 6EST_MGMT_

Specialisttandvård

Parodontologi  (Tandlossning)

Vi rekommenderar alla våra patienter att få sina tänder undersökta av en tandläkare och rengjorda av en tandhygienist minst en gång om året.

 

 

Behandling av olika stadier av tandköttssjukdomar sker primärt av en tandhygienist och i vissa fall tillsammans med vår specialist i tandlossningssjukdomar (parodontolog).

 

En tidig form av tandköttssjukdom kallas gingivit. Typiska tecken på detta är då tandköttet är svullet, irriterat och lättblödande. Behandlas inte denna inflammation, kan den leda till allvarligare tandköttssjukdom, det som kallas parodontit eller tandlossning.

 

Ofta talar vi om det som kallas för tandsten vilket är förkalkad bakteriebeläggning. Tandsten gör det lättare för ny bakteriebeläggning att fästa och inflammationen ökar. Tas inte bakteriell beläggning bort kommer tandfästet gradvis att minska. Till slut lossnar tanden och därav namnet tandlossning.

 

Är fickan i tandköttet för djup för att ta bort beläggningen, så kommer en kirurgisk behandling hos vår specialist att vara nödvändig för att övervinna sjukdomen.

 

Vår specialist inom  parodontologi tar hand om olika stadier av tandlossning, mjukvävnadskirurgi och tandimplantat. 

 

Vi tar självklart emot remisser från alla kliniker som önskar hjälp snabbt. Därför kan du enkelt be din tandläkare att sända remiss via sitt journalsystem, vår egna hemsida med Muntra eller Konnekta Boneprox online.

 

Du kan också sända en egenremiss via vår hemsida om du upplever ett svårare tandproblem.

Lät det intressant? Boka då en tid redan nu.