Resurs 6EST_MGMT_

Allmän Tandvård

Undersökning

På Koningsbacke Tandvårdscenter sätter vi fokus på bästa tänkbara nivå i diagnostik. För att kunna behandla alla typer av tandproblem krävs en mycket noggrann undersökning. Därför har vi alla moderna hjälpmedel på plats.

 

  • Digital röntgen med låg stråldos
  • Datortomografi med specialist inom oral radiologi vid större behandlingar och svårare diagnoser
  • Digitala intraorala scanners där du slipper besvärliga avtryck som skapar kväljningar, och får möjlighet att se dina egna tänder i 3D
  • Fotostudio med modern kamerateknik
  • Specialister inom flera odontologiska discipliner

 

För oss är det också av yttersta vikt att du får tid och möjlighet att beskriva dina önskemål, tidigare erfarenheter och eventuella rädslor. Därför sätter vi av god tid för dig vid första besöket, där du välkomnas i vår lugna och harmoniska väntrumsmiljö. Här kan du njuta av en god espresso eller cappuccino med doften av våra egna nyrostade bönor, och på så sätt slippa traditionell doft av ”tandläkare”.

Tandläkarundersökningar är mer än bara en snabb koll av dina tänder. De utgör en grundläggande del av förebyggande tandvård och kan upptäcka potentiella problem i ett tidigt skede innan de blir allvarliga. Genom regelbundna undersökningar kan tandläkare upptäcka karies, tandköttsproblem och andra oralhälsorelaterade frågor innan de orsakar smärta eller kräver omfattande behandling.

Genom att rengöra tänderna på djupet och applicera fluorlack kan tandläkare hjälpa till att förhindra karies och tandlossning. Dessutom kan de ge råd om munhygienpraxis och kostvanor som kan bidra till att bibehålla en hälsosam mun.

Vidare är tandläkarundersökningar avgörande för att upptäcka potentiellt allvarliga problem som oral cancer i ett tidigt skede. Tandläkare är utbildade att identifiera misstänkta tecken och symptom på oral cancer, vilket innebär att tidig upptäckt och behandling kan öka chanserna till framgångsrik överlevnad avsevärt. Genom att besöka tandläkaren regelbundet kan du skapa en personlig behandlingsplan som är skräddarsydd för dina specifika behov och mål. Din tandläkare kan identifiera områden där förbättring behövs och arbeta med dig för att utveckla en plan för att uppnå och bibehålla en optimal munhälsa.

Genom att investera i regelbundna tandläkarundersökningar kan du också minska risken för allvarliga oralhälsoproblem som kan leda till dyra och omfattande behandlingar på lång sikt. Att ta hand om små problem innan de blir stora kan spara dig både tid och pengar i det långa loppet.
Välkommen till en tandvårdsklinik där vi med passion och innovation skall skapa den bästa munhälsan för alla patienter. Det är vad vi kallar patientkärlek!

Lät det intressant? Boka då en tid redan nu.