Resurs 6EST_MGMT_

Allmän tandvård

Proteser

En tandprotes är en avtagbar ersättning som kan ersätta några eller flera förlorade tänder i en käke. Det finns olika typer av proteser.

 

  • Delproteser: vanligast och fäster på kvarvarande tänder med hjälp av klamrar (metallfästen)
  • Helprotes: detta är för dig som förlorat alla tänder i en eller båda käkar

 

Protesen anpassas och tillverkas speciellt för dig och dina behov. 

 

En protes med god funktion krävs noggranna förberedelser och god kunskap.  Den skapas på en avgjutning av din käke och behandlingen sker i ´samarbete mellan patient, tandläkare och tandtekniker. Det brukar behövas minst fyra till fem tandläkarbesök för att färdigställa protesen. När du har fått din protes kan det ibland behövas ytterligare något besök för justering av protesen.

 

Ibland är det möjligt att du kan ha dina egna tänder kvar fram till dess att protesen är klar. Tänderna tas då bort i samband med att protesen lämnas ut. Ofta är det aktuellt med någon form av tillfällig protes i samband med tandimplantat. 

 

Vi tar självklart emot remisser från alla kliniker som önskar hjälp snabbt. Proteser är något som våra specialister inom oral protetik gärna tar hand om. Därför kan du enkelt be din tandläkare att sända remiss via sitt journalsystem, vår egna hemsida med Muntra eller Konnekta Boneprox online.

 

Lät det intressant? Boka då en tid redan nu.